ZA POTROŠAČE SA TERITORIJE GRADSKE OPŠTINE KOSTOLAC NE VAŽE ZAKONI REPUBLIKE SRBIJE

Na poslednjoj sednici skupštine Grada Požarevca, održanoj 10.5.2011., Saša Isaković, odbornik DSS-a, pokrenuo je pitanje  grejanja stanovnika Požarevca, za period od kraja aprila do početka maja, tokom  kojeg  je u našem kraju  prevladavao hladan talas. On je tom prilikom naglasio da su se, u periodu od 24. aprila do 3. maja tekuće godine, dnevne temperature  vazduha  kretale  12C – 13C,  a noćne 6C- 7C. Pošto u tom vremenskom rasponu nije funkcionisalo grejanje u gradu Požarevcu,  građani  su se zagrevali prema svojim mogućnostima (struja, ugalj,…), te su time imali vanredne troškove. Iz tog razloga,  predložio je da se građani Požarevca oslobode plaćanja računa za korišćenje toplotne energije za april, od strane JP „Toplifikacija“ Požarevac. Kako se i sam gradonačelnik Milosav Milosavljević, „smrzavao tih dana“ , lično je prihvatio da će se predlog razmotriti  na prvoj sledećoj sednici Gradskog Veća.

A šta je sa građanima Kostolca  i ostalih mesnih zajednica koji, u istom periodu, nisu imali „grejanje“?  Kome se oni trebaju obratiti?! Očigledno je da su oni i ovom prilikom građani drugog reda, jer za njihovo grejanje nije odgovorno gradsko javno preduzeće, kome gradska vlast može da naredi da obustave naplatu računa za april, već privredni gigant PD „Termoelektrane i Kopovi Kostolac“ doo, zajedno sa „pajtašima“  iz GO „Kostolac“.

Očigledno je da u gradskom parlamentu ne postoje stanovnici Kostolca  koji su upoznati sa problemima sugrađana, pa se o ovoj temi nije ni raspravljalo.  Samim tim, potrošači iz Kostolca i ostalih mesnih zajednica, čijom toplifikacijom upravlja PD „TE-KO Kostolac“ doo, će morati da plate račune za april, iako nisu imali kvalitetno grejanje,  bez obzira na odluke Gradskog Veća Grada Požarevca. Ali da li će? Jer, prema zakonu o energetici i zakonu o komunalnim službama, samo jedno preduzeće može se baviti na teritoriji lokalne samouprave toplifikacijuom! Pitam se koje je ono kod nas?

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: